Незабавна оставка! Вотът на недоверие беше днес! (обновява се)

Борисов: Българският народ показа, че иска ГЕРБ в управлението

Да не бързаме да се изказваме. До този момент обявените резултати показват, че има един победител и това е ГЕРБ. ДПС са в отлична форма, както и ние. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

ГЕРБ за пореден път победи БСП, победи лидера на ПЕС в България, псведопремиера. Незабавна оставка! Вотът на недоверие беше днес! Българският народ показа, че иска ГЕРБ в управлението, категоричен е той.

Утре в 12 ще дадем пресконференция. Нека да видим ромският вот за кои партии е отишъл, как са гласували възрастни, млади, образовани, необразовани, допълни Борисов.

Колкото и да не ми е приятно, трябва да поздравя Бареков, изтъкна още Борисов.

Според него от БСП трябва незабавно да върнат мандата, дори ГЕРБ да имат с един глас повече.
Лидерът на ГЕРБ коментира и разследването на НТВ с купуването на гласове в Бобов дол в полза на БСП. "Кутев се гърчеше като червей, при положение, че Ковачки е изнудвал хората", подчерта Борисов.

Надявам се Пламен Орешарски още тази вечер да подаде оставка, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Ако има малко доблест и морал, още тази вечер да подаде оставка. За Станишев го знам, че няма, изтъкна Борисов.

По думите му "Предизвикахме предсрочни избори днес с убедителната победа. Всяка политическа партия е като футболен отбор. Всеки отбор сам играе в Шампионска лига. Ако искат, правят един отбор, но само 11 могат да участват на стадиона. Няма такива сумирания”.

„На базата на това как са ни подредили хората – всеки да си знае мястото, тогава е справедливо", каза Борисов. Не бих препоръчал на ДПС да стои с БСП, защото ще ги завлече и тях. „Атака” мисля, че си получи урока. Сега ще видим със следващите си действия „България без цензура”, каза Бойко Борисов.

Да е жив и здрав Станишев, дълги години да е председател на БСП. Те не могат да спечелят в България, как ще спечели ПЕС в Европа, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинга. ЕНП категорично побеждава в Европа, каза Борисов.
Никой не ме е търсил, никой не ми е честитил, каза Борисов.
Ако депутатите на "България без цензура" не подкреят вота, ще значи, че коалицията е четворна, каза Борисов.
Миналата година направихте всички тези сакатлъци, с бюлетината, в деня на размисъл, затова тези една година съсипаха България. Като партия победител, ще чакаме другите да търсят сближаване с нас. Зад нас стоят стотици хиляди избиратели. Няма логика, ние да търсим сближаване с другите, заключи Борисов.