Само в „София Утре”: Орешарски реши – хвърля оставка!

Животът

28-05-2014, 00:44

Автор:

Янко Георгиев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гадно! Това е животът на наркоманското дете (18 +)

Още тази година да има извънредни избори, бистрят на „Позитано”

Зверският шамар, който българският народ и ГЕРБ защиха на управляващите, изглежда е накарал главите на орешарките да оврят. Трите управляващи партии са на мнение, че предсрочни парламентарни избори трябва да има още тази година. Това се е обсъждало и на вечерната сбирка на „Позитано”, разкриха източници на „София Утре”. За да се намали напрежението в държавата, премиерът ще подаде оставка! Самият Орешарски вече е заявил готовност за такъв ход в разговор със Сергей Станишев, преди да започне снощи сбирката на шефовете на „Позитано”.

НО! Това ще се случи през септември, когато народът ще е настървен за нови протести след отпускарския период. Дотогава правителството трябва да усвои всички пари в хазната, както и по милиардните заеми, които изтегли. През септември Орешарски ще хвърли оставка, а като катализатор на процеса ще бъде излъчена партията ДПС. Така Ахмед Доган се надява да съхрани своята организация. Всичко това тревожи функционерите на БСП, които снощи обмисляха алтернативен ход. Той пак минава през падане на правителството, но созциалистите търсят начин те да са тези, които да тласнат страната към предсрочни избори. Самият вот за нов Парламент пък е планиран за зимата.

Засега обаче тяхната приоритетна цел е да спечелят вота срещу кабинета „Орешарски”, който ГЕРБ внесе, в знак на несъгласие с енергийната политика. След това на „Позитано” имат нов сложен ребус – как да увеличат безболезнено присъствието на ДПС в кабинета „Орешарски”, след като Движението се оказа на евроизборите с почти равен резултат със социалистите. В противен случай ДПС ще свали правителството много по-рано, което обрича БСП на следващите избори да се бори за не повече от 15-ина процента от вота.

 

ОЧАКВАЙТЕ В СОФИЯ УТРЕ ЕКСКЛУЗИВНИ НОВИНИ ОКОЛО НАТИСКА СРЕЩУ ОРЕШАРСКИ ДА ХВЪРЛИ ОСТАВКА