Илия Златев напуска БСП

Бившият председател на социалистите става независим общински съветник

Илия Златев напуска групата на общинските съветници на БСП в Стара Загора и се оттегля от поста председател. Бившият местен социалистически лидер ще стане независим общински съветник. Златев ще се приесъедини към АБВ на Георги Първанов.

Пред Дарик той категорично заявява, че не е съгласен с политиката, която води националното управление. "Явно това партийно ръководство няма достойнство да подаде оставка след катастрофалните изборни резултати. След неделя стана ясно, че монопола на БСП в лявото пространство свърши. С политиката на омраза, противопоставяне, на непрекъснато търсене на врага с партиен билет, партията започна да се топи. Ако това ръководство, начело със Сергей Станишев не се оттегли, и на следващите парламентарни избори резултатите отново ще бъдат трагични", коментира Илия Златев.

Според него, до края на годината трябва да има предсрочни парламентарни избори, тъй като има дефицит на доверие в Парламента и в основните политически играчи. Бъдещото управление на страната Златев вижда в широка коалиция, която трябва да изготви ясно споразумение със срокове и ангажименти. „Ако БСП се прилепи до организацията на Николай Бареков, която е плод на политическо инженерство, хората ще ги прогонят с камъни", бе коментара на Илия Златев по повод дадената заявка от лидера на ББЦ, че е готов да управлява с БСП, но без Станишев.