Празникът на розата в Казанлък с три атракции

Нови и атрактивни събития са включени в програмата на Празника на розата – Казанлък 2014

От 17.00 часа утре в НЧ „Искра“ започва Четвъртият национален преглед на фолклорните ансамбли на Националната секция на ЦИОФ. Тук среща ще си дадат състави от цяла България, а Казанлък и регионът ще бъдат представени от АНТП „Искра“ с художествен ръководител Цветан Цочев.

В 19.00 часа официално ще бъде открит Националният турнир по плажен волейбол за мъже и жени. Едно изключително интересно състезание, при това в подножието на Балкана, по пътя за Крънското ханче ще привлече вниманието на казанлъчани и гостите на града. Турнирът ще се играе на новоизградено игрище за плажен волейбол, което е собственост на бившия треньор по волейбол Милен Бъчваров и неговия син Койчо Бъчваров. Двамата се заемат да популяризират този спорт в Казанлък и региона и точно в дните на Празника на розите - от 30 май до 1 юни, игрището ще бъде домакин на националния шампионат, за което имат подкрепата на Община Казанлък. В града на розите се очакват всички най-добри двойки по плажен волейбол в нашата страна.

Освен състезанията, зрителите ще се насладят и на два концерта на Дичо, който ще започне след официалното откриване на 30 май от 21 часа на специална сцена до игрището. В събота вечерта е организирано DJ парти. Зрителите ще могат да наблюдават срещите на изградена за състезанието трибуна.

Основната схема на турнира включва 12 мъжки и 8 женски отбора. Според Българската федерация по волейбол условията са чудесни и състазението има шанс да се превърне в традиционен.

От 20.30 часа на пл. „Севтополис“ ще бъде открит Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер“. Събитието се провежда за първи път в Казанлък и носи със себе си магията на киноизкуството.

Фестивалът ще завърши на 1 юни, а в три дни на неговото провеждане могат да се видят екофилми от Канада, Швейцария, Холандия, Тайван, Аржентина, Украйна и музикални филми от Франция, Израел, САЩ, Русия, Мексико, Хърватия, Австрия, България, Испания.

На 1-ви юни – Деня на детето, малчуганите от града на розите ще се радват на анимационни филмчета по любими български детски песнички като „Зайченцето бяло“, „Шаро и първият сняг“, „Хитрото мишленце“, „15 маймуни“, Мила моя, мамо“, „Зимна песничка“, „Бъдни вечер“, „Мама ми купи днес“, „Продавач на надежди“, „Кошута“, „Зеленчуци“, „На лов“, „Кенгуру“, филм по приказката „Златното момиче“.