Поредица от забавления в Казанлък за 1 юни

Зумба, шоу-спектакъл „Мини Царица Роза“ и още много изненади за най-малките в Деня на детето

От 10 часа на 1 юни – Международния ден на детето, в рамките на Празника на розата –Казанлък’ 2014, на пл. „Севтополис“ ще започнат забавленията за малките палавници на Казанлък.

Общинският театър „Любомир Кабакчиев“ ще представи детското шоу „Какафония“, което ще радва малчуганите до 11.00 часа. Специално разположени на площада Детски работилници ще привличат казанлъшките деца да изявят своя талант в изобразителното изкуство, спорта и др.

Зумба за най-малките ще добави още настроение към празника.

На 1 юни от 17.00 часа в ЛХМ „Чудомир“ ще бъде открита изложба с рисунки на деца от 6 школи по живопис в побратимения на Казанлък руски град Толиати. Състезават се 130 детски творби, а техните автори ще бъдат наградени на 7 юни чрез официалните гости от Толиати на Празника на розата в Казанлък.

Вечерта в Деня на детето ще се състои едно от най-вълнуващите празнични събития – шоу-спектакълът „Мини Царица Роза“, който се провежда за 10-а година в града на розите. Тази година участват 24 момиченца от детските градини на територията на община Казанлък, като всяко едно от тях ще получи корона и титла с името на прекрасно цвете.

Исторически музей „Искра“ и Художествената галерия са подготвили своя изненада за децата на Казанлък. На 1 юни от 9.00 до 18.30 часа входът за посетителите на Постоянната

експозиция и на Галерията на възраст до 18 години е безплатен.

Международният ден на детето води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева, Швейцария. В България става популярен след 1949 г., когато е обявено, че 1 юни се приема за Международен ден за защита на децата.

На 31 май отново ще има празник за децата – от 10.00 часа във Военен клуб в Казанлък ще започне националният конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Една българска роза“.

Същия ден от 16.00 часа на пл. „Севтополис“ ще се извият хората в националното надиграване „Тъпан бие, хоро се вие“. На 31 май вечерта от 20.30 часа на централния площад продължава Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер“.