Стара Загора утре: 1 юни

Международен ден на детето

Времето: Облачността ще е променлива. След обяд и привечер на отделни места, главно в планинските райони, ще има краткотрайни превалявания. Западният вятър ще отслабне. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са от 19° до 24°.

Стара Загора:

Международен филмов фестивал „Златната липа” (31 май – 4 юни)
В 11.30ч. известният италиански актьор Джанкарло Джанини ще засади липа в Алеята на липите пред сградата на Държавна опера – Стара Загора. Той е специалният гост на тазгодишния фестивал и ще получи наградата „Златната липа" за цялостно творчество.

Kултурен афиш:

"Веселите муцунки" - детски празник по повод 1 юни
Празникът ще се проведе на открития Лапидариум на Регионален исторически музей - Стара Загора.
Вход свободен за деца до 12 години.
10.30 ч. РИМ – Стара Загора

Празнична програма с участието на певчески и танцови формации от читалища, детски градини и училища от Стара Загора

11.00 ч.парк „Тракия”, парк „Пети октомври”, парк „Ал. Стамболийски”

10.30 часа пред централния вход на Mall Galleria, Флашмоб „Усмихнатите деца на България“ организира Детския съвет към ДАЗД
Детски хепънинг „Ти можеш да преобърнеш света на едно дете“ организират "Сдружение Самаряни" от 11:30 часа, на площада пред сградата на Община Стара Загора.

"Снежанка и седемте джуджета” – спектакъл на Държавен куклен театър
11.00 ч.Куклен театър

За рождения си ден Сдружението за съвременно изкуство и култура Различният поглед прави детски празник и кани децата на 1 юни да празнуват заедно с "Приказни геройства"-oт 17,00 дo 22,00ч.

„Пейте и играйте с бате Енчо” – празнична програма
18.00 ч.лятна градина зад Кукления театър

Казанлък:

От 10 часа на 1 юни – Международния ден на детето, в рамките на Празника на розата –Казанлък’ 2014, на пл. „Севтополис“ ще започнат забавленията за малките палавници на Казанлък.