Последователи на Дънов видяха знак в земетресението на 24 май

"Гърция ще "потъне" през 2014 г. и тази несполука на южната ни съседка ще донесе благополучие на България", пророкувал Дънов

Силното земетресение в Гърция, което разтърси и България, извади от недрата на народната памет едно пророчество. То принадлежи на Петър Дънов и е дадено в началото на миналия век. Според основателя на Бялото братство южната ни съседка ще потъне след силен трус. Последователи на Учителя твърдят още, че той е посочил като време на катаклизъма именно годината, чийто сбор дава седмица, пише standartnews.com.

"Гърция ще "потъне" през 2014 г. и тази несполука на южната ни съседка ще донесе благополучие на България", пророкувал Дънов от висотата на Седемте рилски езера. Дали 100 години по-рано феноменалният българин е видял финансовия крах на южната ни съседка, или буквално мащабно разместване на тектоничните плочи засега остава загадка.

Дъновисти коментираха, че трусът в края на минали месец не случайно е бил на знаменателния 24 май - Деня на славянската писменост и култура. "Подсказва ни се, че ни пазят от Духовния свят", кръстят се последователи на Бялото братство.

Петър Дънов е дал изключително многооткровения, свързани именно със славянството. Беинса Дунова казва, че славянството е "майката, която ще роди царството Божие на Земята". В други свои беседи мъдрецът споделя, че именно славяните "ще бъдат като мост между Европа и Азия. А след обединението на славяните трябва да се обедини цялото човечество." По думите на Дънов мисията на славянските народи е да облагородят петата раса и да подпомогнат идването на шестата подраса, която ще извиси духа на падналия в грехове човек. Дали 2014 година ще е началото на този процес, остава да видим.