Дама от "Звездичка" събра погледите на турнир в СПА столицата

9-годишната Йоана Станкова е капитан на селекцията на треньора Петър Алексиев за набор 2004 год.

Възможно ли е красива и крехка малка дама да играе футбол на високо ниво, да блести заобиколена само с господа и да е само на девет годинки? Да, с такова богатство разполага бургаският клуб "Звездичка". Йоана Станкова даже е капитан на селекцията на треньора Петър Алексиев за набор: 2004 год., нищо, че е с година по- малка от основното ядро състезатели. Заслужила си е лентата заради спортната злоба, сърцатата си игра в защита и умението да вдига духа на съотборниците си в ключови моменти. Йоана бе жокерът на "звездичките" в извоювания требъл неотдавна в регионалените, национални и международни турнири за набор: 2005 год.
Сега талантът и блесна в родната балнео и СПА столица Поморие. Дружно с останалите си съотборници, Йоана поведе "хвърковатата чета" на "Звездичка" в тежки битки срещу "Бургас спорт", "Нефтохимик", "Царево" и "Черноморец", а крайният актив на школата е три победи и една загуба.

Въпреки че състезанието бе за 10 годишни, селекционерът Алексиев пускаше да трупат опит "новобранци" от по- малките набори: 2005 и 2006 год. От десет отбори участници, "Звездичка" е на второ място, а Станкова събра погледите на специалистите и е първа в индивидуалното класиране на организаторите.

"Много качествени мачове за тази възраст. Важното е , че децата се забавляваха искрено. Детските турнири са полезни, особено за най- малките. Те спомага за по- лесното усовояване на футболната азбука. Да, малката Йоана е нашата лъвица, каза Петър Алексиев- председател на детския клуб в най- добрия град за живеене Бургас. Той бе движеща сила за организирането на масово спортно мероприятие по случай 1 юни- Международния ден на детето и 2 юни- Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Разнообразните игри, изпъстрени с много заряд, бяха от формата "Бързи, смели, сръчни".

Треньорите буквално изцедиха до последната капка пот малките дарования, а при награждаването децата изглеждаха все едно, че са направили първа баня в морската вода. "Пъстро и продуктивно лято ни очаква. Децата ще имат възможност да се доказват на зеления килим. Ще работим усърдно и по строежа на клубната база, стъпка по стъпка и тя ще стане", заключи Алексиев. След месец "звездичките" и община Бургас са домакини на силен международен турнир за подрастващи.