Още едно нагласено риалити

Талантливата Михаела Филева за втори път е прецакана в риалити формат заради задкулисни игри

Един грандиозен финал, съвършени танци, развълнувани двойки, нагорещена сцена. Съревнование. Тръпнещи фенове, копнеещи да повлияят на съдбата и трескаво пускащи смс-и, за да подкрепят най-добрите двама.

Уви, не.

Финалът на тазгодишното издание на Dancing Stars се оказа поредната фасада, зад която не стои нищо друго, освен нагласени "зрителски" резултати и амбицията да се повдигнат духа и рейтинга на една звезда.

Че у нас вече почти никой не гласува в подобни формати, отдавна е ясно. Понеже за хората мантрата "Зрителският вот е най-важен" отдавна няма никаква тежест и звучи толкова изтъркано, колкото и популярната шоу фраза "В това предаване променяме съдби". Знае се и, че дори и в най-благотворителните формати, в които вип персоните излизат без нито един от спечелените след играта левове, изначално никой не е влязъл без солиден хонорар.

Такъв е случаят, както вече ви споделихме, и с Албена Денкова, която стартира участието си в танцовото шоу месец по-късно и със 75 000 лева в джоба. Позорен факт, тъй като голямата българска спортистка принципно няма нужда от такова побутване на имиджа, което сега ще се върне като бумеранг, за да го срине напълно.

Шоу средите от месеци знаят, че Албена ще стане Кралица на бала, а снощният финал го потвърди. През цялото време откритият зрителски вот беше в подкрепа на любимката Михаела Филева и партньора й Светльо, а за да замажат измамата, накрая организаторите симулираха "изпреварване точно на финала" с части от процента. 50,4 на 49,6 беше разпределението на смс-ите - в полза на фигуристката.

Въпреки че е супер талантлива, Михаела Филева за втори път е прецакана в риалити формат заради задкулисни игри. В първия X-Factor, въпреки че беше с класи над останалите, тя тенденциозно беше изхвърлена първа от Мага, който водеше битка срещу менторката й Мария Илиева.

Най-красноречивото доказателство за фалшивата победа бяха реакциите на зрителите във Facebook. Ето някои от тях, които казват, каквото трябва:

"Предаването е НАГЛАСЕНО! Михаела и Светльо са победителите! Цялата зала го потвърди"

"Да бяха я извикали направо на финала - да получи купата"

"Другия път поканете Майкъл Флетли да се състезава с Цветана Манев"

"Не е никак честно да се сравнява човек, който 30 години е градил двигателна култура, постигнал е своите върхове в танците на лед, с пълни аматьори. Браво на Михаела - тя е природен талант, който за 3 месеца стигна до ниво сравнимо с това на Албена"

"Имаше едни пари да се дадат и те ги дадоха на "техен"човек"

"Парите Албена директно да ги преведе за лечението на Мануела Горсов".