Домашен арест за шофьора, убил Паоло

Решението на Окръжния съд влиза незабавно в сила

Домашен арест постанови Окръжният съд в Стара Загора за 44–годишния Георги Сапунджиев, обвиняем за смъртта на 4–годишния Паоло.
По-рано днес заседанието на съда бе прекъснато за кратко по настояване на защитата на Сапунджиев – адвокат Георги Георгиев с мотива, че не е запознат с медицинската екпертиза на своя клиент при освобождаването му днес по обед от старозагорската неврохирургия. Той твърдеше, че клиентът му се нуждае от спешна операция на ухото, в противен случай има опасност да загуби слуха си. Съдия Красимира Дончева прекрати заседанието, за да изиска медицинската документация за обвиняемия.

След подновяване на съдебното заседание, обвинението и защитата бяха запознати със заключението на лекарите. Според тях, Сапунджиев след лечение с антибиотици е изписан в добро състояние от Неврохирургията на МБАЛ „Киркович“ . 

Прокуратурата поиска постановяване на мярка задържане под стража за Георги Сапунджиев. Георги Георгиев, адвокат на Сапунджиев поиска мярката за неотклонение на неговия клиент да се промени в подписка. 

Решението на съда може да бъде обжалвано в 3–дневен срок пред Апелативен съд–Пловдив.

След като излязат мотивите на съда, защитата ще режи дали да обжалва. Обвинението също ще решава дали да протестира тази мярка.