Стара Загора утре: 7 юни

Черешова задушница

Времето: В първата половина на деня ще бъде предимно слънчево. След пладне отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места главно в Източна и Централна България, както и в планинските райони, ще превали и прегърми. Вятърът в Източна България ще бъде умерен от север-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 25° и 30°.

Стара Загора:
- в 11 ч.в майки от няколко български градa ще излязат на Мълчалив поход за живота. В Стара Загора шествието ще тръгне от сградата на Общината и ще стигне до ъгъла на бул. „Цар Симеон Велики“ и ул. „Кольо Ганчев“ – мястото, на което загина Паоло.

- Заради ремонтни дейности по ул. „Българско опълчение”, на 07.06.2014г. движението на личен, договориран транспорт и на моторни превозни средства, извършващи транспорт за собствена сметка в участъка между ул. „Ген. Столетов” и ул. „Граф Н. Игнатиев” в Стара Загора, ще бъде спряно.

- Oт 10ч.- почистване на парк "Бедечка".Сборен пункт-Младежки дом.Организатори са учениците от Природоматематическата гимназия "Гео Милев" Стара Загора.

Предстоящи прояви:

Празник на черешата
10.30 ч.с. Кирилово

Изложба живопис на художника Христо Танев от тематичния цикъл „Мъдрост и светлина от древността”
11.00 ч.галерия „Алба – Авитохол”

Представяне на „Приказка са сугестопедията”, метод на проф. Лозанов.
11.00 ч.РБ „Захарий Княжески”, зала първи етаж

Втори национален конкурс за вокални групи „Хармония”-7 и 8 юни
Начало-8.30ч., събота, Драматичен театър