Магическата сила на думите според прабългарите

Животът

07-06-2014, 00:28

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

В Средновековна България се е почитала мощната енергия на Оренда, според която вибрациите на думите и определени звуци притежават мощен енергиен заряд, пише sanovnik.bg.

 Прабългарите са вярвали, че с тайнствената сила на Оренда може да се убие човек само с едно докосване. Предците ни дори прилагали специални ритуали, с които съхранявали божествената сила на Оренда.

 Воините на Тангра и ханът се смятали за човешкото превъплъщение на мощната сила и се е вярвало, че само те владеят силата на нейното управление.

 Прабългарите са вярвали, че силата на Оренда може да се прехвърля от един човек и друг и затова е възникнал страховитият ритуал с пиенето на вино от черепа на победения враг, документиран от историята след победата на хан Крум.

Вселена

 Прабългарите са смятали, че изпълняват мисии на Тангра, заради което той ги е дарил с магическата сила. В прабългарското общество знанието за Оренда се предавало от поколение на поколение.

 

Арабският хронист от X век Ал Масудира казва как прабългарите са извършвали жертвоприношения, след което гадаели бъдещето, произнасяйки странни и тайни думи.

 

В Средновековна България се вярвало, че дори неодушевените предмети имат енергия и свръхестествена сила, с която могат да повлияят на хората.

 В прабългарските общества също се практикувала позитивната нагласа, като още от сутринта прабългарите изричали определени молитви, заредени със силна вяра, така че замисленото от тях действие да има успех в бъдеще.

Магическа Книга

 Силата на Оренда опирала и до думите, като се считало, че определени букви и срички са натоварени с голям заряд от отрицателна енергия.

 Според това правило една от най-негативните думи в българския език е пари. Тя зарежда човека, който я произнася, с ниска и опасна енергия. Затова е препоръчително думата пари да се заменя с нейни синоними като финанси например.

 Твърди се и че кратките думи или имена също носят отрицателна енергия особено тези, при които има натрупаните съгласни кр, тс, рф и ск.

 

Оенда е древно учение на прабългарите, чиято практика е помагала на предците ни да се хармонизират с вибрациите на Вселената.