Очаквам оставката на правителството още следващата седмица

Станишев отклони вниманието от предсрочните избори

БСП не е готова за задължително гласуване. Това, което направи Сергей Станишев преди ден, беше да отклони вниманието от предсрочните избори и въпроса кога ще дойде оставката на правителството. По този начин депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева коментира в студиото на „120 минути” по bTV изказването на „червения” лидер от вчера.

Според Цачева става въпрос за „дълбока спекулация”, която може да се превърне в конкретна конституционна промяна само чрез удължаване на живота на 42-ия парламент.

„Ако искаха, можеха да го направят през последната година”, подчерта бившият председател на Народното събрание.

По думите й принципната позиция в ГЕРБ е „за” задължителния вот. Цачева категорично отхвърли твърденията, че бившите управляващи са се договорили с ДПС за участие в следващо управление.

„Нямаме комуникация с нито една от управляващите групи”, заяви тя и посочи, че прословутото кафе на Бойко Борисов и Лютви Местан е единственото общуване между двете политически сили.

„През тези дни, които загубихме до вота на недоверие, можехме да говорим за състоянието на финансите, за спрените евровондове, за неизпълнените приходи, за дупката в здравеопазването”, коментира Цецка Цачева.