Цацаров потвърди, че разследват Моника. Чудно защо тя не знае...

Скандала с австрийския лобист Петер Хохегер застига Станишевата госпожа на нов глас

Моника Станишева е била разпитвана от прокуратурата, потвърди лично главният прокурор Сотир Цацаров пред медиите преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Съпругата на червения лидер Сергей Станишев се е явявала на разпит във връзка с участието й в скандала "Хохегер". Основа на разследването е доклад от преди година и половина, издаден от едноименната парламентарна комисия в рамките на 41-вото Народно събрание.

Към документите от комисията "Хохегер" е приведена и писмена молба от Станишева, в която моли "да бъдат проверени всички тези твърдения".

Информацията за заставането на Моника пред лицето на закона дойде снощи, след като Софийска градска прокуратура потвърди, че тя е обект на проверка от СДВР. Стана ясно, че тя е била привикана за обяснения по скандала с австрийския лобист Петер Хохегер, който обяви в свое интервю, че тя се е облагодетелствала с 270 000 евро от незаконните му проекти.

След като скандалът лъсна на нов глас, самата Моника Станишева изненада още повече всички, като каза, че никой никога по никакъв повод не я е разпитвал.

"Никога не съм била разпитвана от следствени органи или от органи на МВР нито по казуса "Хохегер", нито по какъвто и да е друг казус", заяви тя пред Нова ТВ, попитана за ответен коментар по случая.

Бившата г-жа Йосифова, за която много хора от вътрешните среди твърдят, че управлява страната чрез кабинета на БСП, вкара главния прокурор в една смешна шизофренична ситуация. Може ли Сотир Цацаров, следвайки главната си позиция на най-важната съдебна институция, собственоръчно да си измисли новина за ново развитие по един отлежал, национално значим скандал?

Или по-скоро натоварената с множество пиар дела, половината от които влизат в ситуация на конфликт на интереси, е получила временна амнезия, когато са й напомнили колко пари си е позволила да си присвои някога?

Странно разминаване между обвинител и обвиняем...