Консенсусът приключи с избирането на Сметната палата!

"Консенсус няма. Консенсусът приключи с избирането на Сметната палата". Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Летище „София” след посещението си във Вашингтон, във връзка с предстоящото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност и позицията, която ще заеме ГЕРБ, предаде Агенция „Фокус”.

"Пратих Цецка Цачева да им каже да подадат оставка и тогава да разговаряме. Те най- брутално си избраха шеф на Националния статестически институт, Сметна палата за 7 години – пълния одитор на държавата. В същото време прибират парите на държавните дружества, за да ги изхарчат и тях за времето, което им остава, подписват договори, които не са обезпечени. Имам опасението, че са излъгали американците така, както излъгаха руснаците и Брюксел и ги поставиха в положение да се съдят”, посочи Борисов.
Според него след заседанието на КСНС трябва да има оставка на всички членове на Сметната палата. „Оставка на всички членове, които са си избрали, и тогава вече мога да говоря с тези две партии. „Атака” не ги броя, те влязоха, направиха им кворум и след това излязоха отвън и правеха шоупрограми. Няма добър сценарий, всеки сценарий за България оттук-нататък е лош. България вече е в непоправимо положение и тези хора трябва да отидат на съд. Вече съм наясно, че след като умишлено са лъгали и умишлено са го правили, трябва да бъдат съдени. За консенсус и дума не може да става. Консенсус можеше да има до понеделник”, добави той.
Назначават си кадрите със седем години мандат. Те не работят, няма нито едно свършено нещо. Подписват договори, с които след това отиват мигновено на съд. „Газпром” и ЕК са на съд заради тези провалени политици, които са лъгали едновременно Москва, Брюксел и Вашингтон и лъжат народа”, каза Борисов.
На въпрос дали държавните дружества могат да фалират, председателят на ГЕРБ коментира: „Е, как няма да фалират. Като им вземат на летището 90% от парите, като им вземат парите 90% юни, какво ще правят ноември и декември? Това веднъж Орешарски го направи. Той е цар да съсипва държавата и може би заради това Волен Сидеров го иска още за премиер, за да досъсипят всичко, или вече е разбрал, че е подписал „Южен поток” и не е против Орешарски. Това са безотговорни хора”.