Василев поръчал Пеевски? Кой убива длъжника си бе, хора?!

КТБ: Връчването на призовки беше нескопосано шоу

Кой убива длъжника си бе, хора?! Това е просто нелепо, заяви изпълнителният директор на КТБ Георги Христов по повод твърденията, че Цветан Василев е поръчал убийството на Делян Пеевски.

Христов обяви, че напрежението започнало заради 2 експозиции към лица, които формално нямат нищо общо с Делян Пеевски.

В резултат от това, че плащанията спряха, ние предприехме мерки за блокиране, каза изпълнителният директор на КТБ.

Тези проблемни кредити са между 25 и 28 млн. лева – общо двата, или 0,52 от кредитния портефейл на банката, съобщи Христов.

На 11 юни в 10 ч. Столичен следствен отдел на Софийска градска прокуратура е повикал 6 отговорни представители на банката на разпит в качеството си на свидетели -  в същия час и дата, в които било насрочено събрание на акционерите.

Не са претърсвани офиси на банката и не е изземана документация, заяви Илиан Зафиров, член на Управителния съвет на КТБ.

Свързах се със следователя Иван Иванов, помолих го да ни разпита в различен час. Отговорът му беше „Не става“, допълни Христов.

В СГП разговорите бяха от "общообразователен харктер" и ни пуснаха, каза той.

Според него разпитите са "опит да се излъчи негативен сигнал" за банката.

В петък, 13 юни, в 10 ч. има опит за връчване на призовка на Цветан Василев, съобщи Любомир Денев, член на Надзорния Съвет.

Банката към момента е перфектно работеща институция. Нито ще съдим държавата на този етап, нито имаме такива намерения, допълни Денев.

Връчването на призовки беше нескопосано шоу. Трябваше да се покаже, че УС на КТБ го няма, защото е на разпит, каза Христов.