Оставка или да? Това е въпросът

В навечерието на КСНС БСП все още не излиза със съществени предложения по предсрочния вот

В навечерието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента БСП още се усукват като шарани на сухо, докато всички чакат Орешарски и Станишев да кажат вълшебната дума: "Оставка!".

Червените заседават повече от четири часа и още не решили какво да предложат на президента Росен Плевнелиев като евентуална дата за предсрочния вот.

Както лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов неведнъж посочи, откакто Сергей Станишев обяви, че единственият изход за него и страната е незабавна оставка, той само отлага хвърлянето й за "петък, вторник, сряда...". Новото двайсе, което идва от вътрешните среди на социалистическата партия, е че оставка няма да има и през тази седмица, пише Нова ТВ.

На заседанието си от БСП са се съгласили, че КСНС ще е първа стъпка към предсрочния вот, но не посочват конкретна дата за него.

"Ние продължаваме да държим на бързи парламентарни избори, които да бъдат съобразени със съответните задачи, които предстои да бъдат реализирани. Не се ангажирам с конкретна дата. 28 септември е точно толкова подходяща или неподходяща, колкото дата през октомври. Оставката на правителството е продукт на определянето на периода ”, коментира Ангел Найденов, който отново беше изпратен да обобщи Станишевите приказки пред медиите, тоест... да не каже нищо съществено.

Колкото до останалите парламентарно представени партии - ГЕРБ настояват за избори в края на септември, „Атака” – в края на юли, а ДПС обясниха три плана – за края на тази година, напролет догодина и избори 2 в 1 заедно с местните през 2015 г.

Утре ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание, на което ще бъде обсъдена темата за искания референдум по изборните правила.