Сидеров се обяви за оставката на кабинета "Орешарски"

Полицейски ограждения и протести по време на КСНС

Полицията е отцепила с полицейски ленти периметъра около президентството заради Консултативния съвет за национална сигурност, на който се обсъжда политическата обстановка и евентуални нови избори.

Както "Стандарт" писа се очаква Росен Плевнелиев да предложи четири дати за предсрочни избори. Оставка в днешния ден обаче не се очаква.

По време на заседанието се провеждат два протеста. Единият DanceNoMore, който е продължение на демонстрациите след 14 юни миналата година, станали популярни като DanceWithMe. Вторият е на движението ДНЕС, които настояват за „национално обединение". Загражденията обаче ограничават и достъпа на журналистите.

В сградата на президентството вече пристигнаха премиерът Пламен Орешарски, лидерът на БСП Сергей Станишев и председателят на парламента Михаил Миков, които не направиха коментар на влизане. В президентството са още лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Лютви Местан, както и членове на кабинета, сред които финансовият министър Петър Чобанов и вътрешният - Цветлин Йовчев.

Лидерът на Атака Волен Сидеров единствен говори на влизане и обяви, че според него при незабавна оставка е възможно да има избори на 27 юли. „Не виждам защо бавим, при положение, че мандатоносителят не подкрепя правителството. Виждам едно отдръпване от основните три други партии в парламента", коментира Сидеров.

 

"Атака" вече е готова с една поправка в изборния закон - въвеждане на образователен ценз за гласоподавателите.


"Не може неграмотни хора да гласуват, трябва да имат поне основно образование", коментира лидерът на партията Волен Сидеров преди да влезе на заседание на КСНС при президента.

"Атака" смята, че задължителното гласуване е добра идея.