Мъри става милионер в Астана

Бившият треньор на Ботев отлетя за Казахстан за финални преговори

Станимир Стоилов е много близо до договор, който ще го превърне в милионер. Мъри замина вчера за Казахстан, където местният Астана го иска за треньор, информира „Меридиан мач”.

Ръководството на клуба, който Стоилов отстрани с Ботев (Пд) в Лига Европа с общ резултат 6:0, вече е анонсирало финансовата страна на предложението си към Мъри. Треньорът отива на място за финални преговори.

Според информациите от Астана са готови да плащат 1 000 000 долара годишна заплата на Стоилов. Евентуалният договор ще бъде за 1 + 1 години.

Мъри преговаря с казахите около 10 дни, а заминаването му беше отложено, докато специалистът вземе виза. Това стана факт в понеделник и ден след това любимецът на „сините“ фенове отлетя за Казахстан.

Тук е мястото да уточним, че от ръководството на Астана са изпратили билет за бизнес класа, за да може Мъри да се чувства комфортно по време на полета и престоя по летищата.

Ако се стигне до контракт между Стоилов и Астана, треньорът ще вземе със себе си в столицата на Казахстан Цанко Цветанов, който ще му бъде помощник.