Абсурди по нашенски! Циганин стана катаджия

Мургавият гражданин намерил стара полицейска риза и решил да изкара някой лев на околовръстното

Шефът на РПУ в Пещера Васил Тилев получил емоционален шок, след като видял на околовръстния път облечен в полицейска униформа циганин да се опитва да спира коли за проверка, съобщава "24 часа".


Случката се разиграла към 19 ч във вторник. След работа полицейският шеф тръгнал с приятели да поиграят футбол, когато видял преоблечения циганин. Тилев бил шокиран и от факта, че на колана на мнимия полицай висял пистолет. Той се обадил на колегите си.


На мястото автопатрул задържал 51-годишния Атанас Костов от Брацигово, който не оказал съпротива. Той носел стар модел полицейска риза, по която обаче имало всички отличителни знаци и атрибути. Пистолетът в кобура му бил газов, но без патрони в пълнителя.

В управлението вече имало сигнал от шофьор, че е бил спрян от полицай, който му поискал 5 лв. глоба заради незапалени фаровете. Шофьорът обаче отпрашил с пълна газ, след като видът на униформения не му вдъхнал доверие.

Циганинът признал, че намерил полицейската риза и решил да се прави на катаджия, за да изкара някой лев. Така и не успял, сега ще бъде съден по бързата процедура.