Ужас! Приливна вълна помете Варна

Региони

19-06-2014, 21:47

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Христина Рибарска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Порой ни удари и днес. Варна без ток (хронология + СНИМКИ)

Властите призовават жители да се евакуират, четирима души са в неизвестност

Проливният дъжд се изля над Варна. Висока приливна вълна е помела ниската част на района, а заради свлачище четирима души са в неизвестност. Най-силно засегнат е квартал "Аспарухово".

Властите призовават жителите на квартала да се евакуират във високата му част, а в краен случай да се качат на най-високите етажи на къщите си, съобщава Varnautre.bg.

Заради бедствената обстановка в района Аспаруховият мост е затворен за движение. Аварийни екипи на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" се борят с бедствието, като се очакват подкрепления.

Има десетки смазани коли от свеклия се баир. Калната река, пълна със скални парчета е заляла всико по пътя си. Притеснени, хората в района и попадналите в задръстването, заговориха, че има удавено дете. По-късно труп на дете бе открит в района на четвърто управление на полицията в квартала.

Има подаден сигнал за 5-годишно дете и мъж, които се намират в 4-то районно управление в квартал „Аспарухово”, които са се нуждаели от медицинска помощ, но линейките по време на сериозната буря във Варна не са успели да стигнат в квартал „Аспарухово”.

 

Повече четете тук.