Пеевски даде отговор на въпроса “Кой?” – Иван Костов

Вчера окончателно се срути изгражданата опорна точна от кръга "Капитал"

Нека г-н Василев признае как е отпуснал тези кредити за милиард и нещо на подставени лица, а не да сипе лъжи в медийното пространство, че някой друг ползва подставени лица. Това е опасен синдром. Както вече обявих, депозирал съм писмо до КТБ, в което настоявам за извинение. Аз лично нямам никакви кредити към тази банка, а всички кредити на фирми на моето семейство се обслужват редовно. Това коментира пред ПИК депутатът от ДПС Делян Пеевски по повод интервюто с банкера Цветан Василев, излъчено по Би Ти Ви тази сутрин.

Наблюдавах и днешната част от интервюто на господин Василев в Би Ти Ви. Част от нещата, които исках да кажа, вече казах вчера за "24 часа". Нека сега добавя следното. Удобното оправдание "Пеевски" отново се използва за прикриване и смачкване на проблеми и въпроси, на които самият г-н Василев дължи отговор. А най-важният въпрос е: как и защо управляваната от него банка е отпуснала кредити, десетки пъти надвишаващи допустимото по закон на фирми - пощенски кутии?, посочи още депутатът.

По думите му вчера окончателно се срути изгражданата опорна точна от кръга "Капитал", че е  шефът на съдебната система, тъй като прокуратурата оттегли обжалването за хората, обвинени за мои убийци и призна, че е направила грешка.

Тези хора, за които дори прокуратурата призна, че са ме следили, със сигурност не да ми направят нещо добро, са на свобода. Видя, че влиянието ми в съдебната система е "голямо". За 13 години не чух нито едно истинско обвинение срещу себе си - подплатено с факти, доказателства. Само някой рекъл, някой казал... Така ме омаскаряват вече 13 години без факти и доказателства, персони с користни бизнес и политически цели.

Малко по-късно Пеевски направи комнетра и на твърденията на бизнесмена и издател на "Капитал" Иво Прокопиев, че "и Василев, и Пеевски са бушони на Доган, които ще изгорят".

"Г-н Прокопиев, преди да се изкарва целия в бяло и да бъде ментор на обществото, нека си признае - как на 29 години стана горд собствник на "Каолин", "Дамяница", на други сериозни държавни активи. И как ги придоби за жълти стотинки. Искам момчето на Иван Костов да отговори - и на мен, и на българите. Чак след това Пропокиев да се обяснява за всеки друг, да сипе кал, както и колкото реши. Време е да разберем как един млад, прохождащ репортер стана горд собственик на огромни държавни активи, на предприятия, на цели сектори от производството. Вие чували ли сте друг подобен случай? И тук ще задам любимия, сакрален въпрос на обществото напоследък - КОЙ? КОЙ подари активите на Иво Прокопиев? Но няма само да питам, а и ще отговоря - Иван Костов. Прокопиев и подобните трябва да се осъзнаят - след като са се облагодетелствали от държавата, нямат право да бъдат ментори на обществото. Напротив, трябва панически да търсят начини да бъдат полезни, да изкупят вината си, да дават на обществото. А защо не и да върнат на хората онова, което са прибрали на занижени цени от тях. Какви занижени - на смешни цени! Кой на кого е бушон, кой зад кого седи? Нека се вгледаме кой стои зад разграбването и престъпната приватизация на България. Кой създаде този псевдоелит? Това е Иван Костов...", обяви Делян Пеевски.