Социалистите се самокритикуват?

В Стара Загора и Казанлък предстоят избори за общински лидери

Подготовката и организацията на националната кампания за отминалия евровот е недобра и несистематизирана, сочат анализите от партийните събрания на социалистите, въпреки че в региона резултатът за Коалиция за България е над средния за страната. В 7 общини тя е с по-голяма подкрепа от ГЕРБ и запазва водеща позиция. В национален мащаб, област Стара Загора е на второ място по брой гласове, подадени за Коалиция за България.

Дискусията за незадоволителните резултати, като цяло в страната, бе на дневен ред в общинските структури на БСП от 27 май до 23 юни. Областното партийно ръководство обобщи планираната срещу Сергей Станишев компроматна война, от страна на ГЕРБ, срещу самия него, като резултат от последователната политика на председателя на БСП за отстраняването на вредното за България управление на ГЕРБ, въпреки че и в личен план му е донесло доста негативи. Социалистите на заседанието на Областния съвет на 23-ти юни се обявиха за предсрочни парламентарни избори. 

Областният съвет на БСП препоръча на общинските съвети в Стара Загора и Казанлък до края на месец юли т.г. да свикат заседания на конференциите си, за да бъдат избрани председатели в двете общини. Областното ръководство, приемайки това решение, цели обединяване и структурно оздравяване на партията. Социалистите изразиха подкрепата си за решенията на Националния съвет председателя Сергей Станишев да предложи кардинална смяна на състава на Изпълнителното бюро и на Националния предизборен щаб.