Неприятно! Дъжд ще се лее през цялото лято

От 7-и до 15-и юли отново ще ни налегнат валежи

Дъждовно лято предричат синоптиците в България. Валежите няма да спрат да се сипят до края на месец август, така, че всеки топъл и сух ден трябва да се използва за плаж и слънчеви лъчи, съветват метеоролозите.
Според дежурният синоптик в TV MET Петър Янков, от днес до понеделник следобед ни очакват три сухи и слънчеви дни с темперутури от 23 до 29 градуса. Само обаче колкото да си поемем глътка въздух. В понеделник следобед в Западна България отново ще завали, но облаците бързо ще се изнесат на изток, посочи Петър Янков, цитиран от в.Труд. Във вторник ще е хладно и ветровито, а градусите ще са между 23 и 29.
От идния четвъртък - 3 юли, се задава нова почивка от дъждовете с жега до 38 градуса. Максимумът ще се отчете в традиционно топлите градове Сандански, Петрич, Хасково, Кърджали, но само за 4 дни. От 7-и до 15-и юли отново ще ни налегнат валежи. Около 10-и юли ще има и чувствително понижение на температурите.
По-сухо време с възможност за вземане на отпуска ще настане след 15 юли. То ще продължи до около 10 август. След това отново се очаква да дойдат два нови влажни периода - между 10-и и 15 август и 20-и и 25 август, изброи дежурният синоптик в TV-MET.