Дупка, погълнала 8 колекционерски корвета, стана атракция(Видео)

Дупката, погълнала скъпите коли, увеличи посещаемостта на музея "Корвет"

Дупката, която погълна в националния музей "Корвет" в Боулинг грийн, щата Кентъки, осем редки колекционерски автомобила, се оказа толкова популярна туристическа атракция, че от управата смятат да я запазят, цитира в. "24 часа".

В периода скоро след инцидента посещаемостта на музея се е увеличила с близо 60 процента спрямо предходната година, а приходите - с 65 процента. Това е накарало управата на музея "Корвет" да обсъди три варианта - да запълни дупката, да я остави цялата или да запази част от нея. Според взетото решение дупката с диаметър 12 метра и дълбочина 18 метра ще бъде запълнена наполовина.

Последният от осемте редки колекционерски автомобила Шевролет Корвет, които пропаднаха в отвора, беше изваден успешно през април. Посетителите на музея станаха свидетели на усилията автомобилите, наречени "Голямата осмица", да бъдат извадени изпод купищата отломки и прах.

Част от возилата се разминаха със сериозни поражения, други получиха повреди. Всичките осем шевролета са с историческо значение и от компанията-производител "Дженеръл мотърс" ще направят всичко възможно за възстановяването им.

Колите все още не са ремонтирани и ще останат изложени така до честванията за 20-годишнината на музея в края на август. Два от автомобилите, сред които последният изваден модел Шевролет Малет Хамър Z06 Корвет от 2001 г., ще бъдат върнати в дупката.
След края на честванията най-малко три от редките возила ще бъдат реставрирани.

Шест от колите, включително милионният Корвет, конструиран през 1992 г., са собственост на музея, а две са предоставени от компанията "Дженеръл мотърс", която от над 60 години произвежда автомобили с тази марка.