Повече от 100 доброволци на БЧК са помагали при наводнението в Добрич

Повече от 100 доброволци на БЧК са помагали за преодоляване на щетите от бедственото наводнение в Добрич, съобщиха от милосърдната организация, информира БТА.
От началото на кампанията на 20 юни екипи на БЧК от областния град, София, Русе, Шумен, Силистра, Разград се включиха в товаренето и разтоварването на хранителни продукти и
ги разнасяха по домовете, сортираха дрехи, а сега продължават да правят оценки за нуждите на хората от засегнатите райони, поясни Валентина Захова, експерт в Областния съвет на БЧК.
Сред първите доброволци, откликнали на призивите за помощ, е областният координатор на младежката организация на БЧК в Добрич Ивелина Тинева. Момичето, което през септември заминава да учи психология във Великобритания, казва, че в тези последни дни в България няма как да си седи у дома. В деня след пороя е посрещала бедстващи в кризисния център в спортната зала "Добротица", разнасяла е храна и вода по адреси, включила се е в чистенето по наводнените улици "Копривщица" и "Александър Кръстев". Според Ива повече момичета от БЧК са откликнали в кампанията, но пък е видяла повече момчета в наводнените райони от сдружението "Ръка за помощ". По думите й най-младият доброволец, помагал в Добрич, е седмокласничката Емилия, за която в суматохата не е разбрала от кое училище идва.