"Черноморец Бургас" пред подпис с нов спонсор

Спорт

07-07-2014, 09:07

Снимка:

Пресслужба Черноморец

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черноморец се подсили със защитник

Черноморец победи новак във В група

Гриша Ганчев няма да прави отстъпки и ще вземе автопарка на Черноморец

Известна туроператорска фирма ще бъде партньор на Черноморец (Бургас) през новия сезон в Б група, съобщиха от клуба за БТА.

Разговорите са в напреднала фаза, но ще бъдат финализирани през следващата седмица. Компанията е добре позната в цялата страна, но няма да се ангажира с цялостната издръжка на клуба. Параметрите на договора ще се отнасят основно за представителния отбор, като от постъпленията по договора няма да бъдат погасявани стари дългове на клуба, а ще бъде обезпечавано участието в първенството.

В Черноморец търсят в момента помощ и за школата си, която се е доказала като една от най-добрите и най-продуктивните в страната. До тази година и младшата възраст, и старшата възраст играеха в елитните групи на страната, но предвид закриването на дивизията за 19-годишните, остава само тази до 17 години.

В същото време стана ясно, че собственикът на Литекс Гриша Ганчев няма да направи отстъпки и ще вземе автопарка на Черноморец. Ганчев влезе като акционер в Петрол Холдинг и при разпределението на дяловете на него му се пада дъщерното дружество Петрол Транспорт, което притежава бусовете за школата, автомобилния парк на ПСФК Черноморец, дори камиона и валяка за поддръжка на терените.

От Черноморец ще се опитат поне да отложат процедурата във времето за намиране на нови варианти в тази дейност. За разлика от Ганчев, другият нов акционер в корпорацията Цветан Василев засега е обявил, че няма да има претенции, след като се отнася за нормалното функциониране на акулите.

Другият проблем, който трябва да решат в Черноморец, е възстановяването на LED-системата на стадиона. Както е известно, феновете на Ботев (Пловдив) я потрошиха по време на финала за Купата на страната с Лудогорец, но от пловдивския клуб не са направили и една стъпка във възстановяването й, нито пък са изплатили щетите. В Черноморец се надяват от Ботев поне да платят наемите за стадион "Лазур" за европейските мачове.