Безплатен център за кариерно развитие в Бургас

Животът

08-07-2014, 12:38

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Не губете надежда и на 55 г. може да започнете чисто нова кариера, съветват специалистите

Център за кариерно развитие  отвори врати в Бургаската търговско промишлена палата.  Той е по проект  на ОП Регионално развитие и ще работи безплатно за всички граждани – заети и работодатели до края на годината. 
"Основната цел е да информира и консултира заети лица, работодатели, предприемачи, стартиращи и управляващи собствен бизнес“-  каза консултантът Юлия Йоргова, доктор по социално управление в БСУ. 
Центърът ще бъде посредник между заетите лица, които търсят начини за израстване в кариерата и работодателите, които набират кадри за свободните позиции. 
Кариерният консултант ще оказва методическа помощ за определяне на персоналния профил и етапа на развитие на кариерата, за проучването на пазара, подготовката да интервю за работата и преодоляване среса от предстоящата нова работа.
„Когато тръгнеш да изследваш кариерата си първо трябва да се обърнеш към себе си. Най –важен е моментът на узряването за това кой съм аз, какво мога и кое мога да развия. След това се прецени какво предлага средата за да  се засекат възможности за кариера и това което ти самият искаш“, обясни д-р Йоргова.
Центърът се намира в офиса на БТТП, ще работи ежедневно, като предлага индивидуални консултации и обучения по групи.  От началото на проекта са проведени две обучения на рaботодатели и заети лица.