Мъж преби до смърт с обувка 6-седмично бебе

Животът

09-07-2014, 07:33

Снимка:

novini.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майка наръга бебето си с ножица, после го удуши

Съдят майка, удушила бебето си

Докато майката на детето – възлюбената на убиеца, била навън с приятелки, във Великобритания

Мъж преби до смърт с обувка 6-седмично бебе, докато майка му е била навън с приятелки, стана ясно вчера в съд. 33-годишният Майкъл Джон Пиърс от британския град Нелсън е съден за убийството на Алфи Сълок, пише БЛИЦ.

Пиърс е трябвало да се грижи за новороденото бебе на Дона Сълок, в която той бил лудо влюбен, докато тя била излязла на заведение за пръв път след раждането. Съдебните заседатели в съда в Нюпорт чуха как минути преди Пиърс да се обади на телефона за спешни случаи 999, той е изпратил съобщение на Сълок, в което й е написал, че синът й е добре. Когато обаче медиците пристигнали те заварили Алфи син и безжизнен. Бебето също имало синини по лицето и гърдите.
Обвинението обясни в съдебната зала, че белезите по лицето на жертвата съвпадат „прецизно“ с обувките на обвиняемия. След скенер лекарите са установили, че бебето е получило кръвоизлив в мозъка и не е имало никаква надежда то да бъде спасено. Въпреки това, детето е било поставено на командно дишане. На 20 август миналата година лекарите решават да изключат апаратите.
Пиърс отрича да е виновен за убийството. В своите встъпителни пледоарии вчера прокурор Майкъл Матър-Лийс заяви, че Алфи е бил наранен без причина, докато е бил поверен на грижите на обвиняемия. „Не става въпрос за моментно раздразнение, което може да бъде предизвикано от плачещо бебе. Бебето е било многократно удряно с предмет... Детето е било жестоко бито и в резултат е починало“, каза още той.
Алфи е роден на 6 юли миналата година в Университетската болница на Уелс в Кардиф. В съда също стана ясно, че бебето е било здраво след раждането, а бременността е преминала безпроблемно.
Майката се е запознала с бъдещия убиец на детето си в шестия месец на бременността. Двамата излезли на редица срещи, като разведеният баща Пиърс ставал „все по-уверен в състоянието на връзката им“ и демонстрирал „обсесивно поведение“с прямо бъдещата майка.
На 16 август Сълок отишла на гости на Пиърс в дома му в Нелсън. Това бил първият ден, в който майката е поверила детето си на някой друг. Преди да излезе, Сълок сменила пелените и нахранила Алфи. В хода на вечерта Сълок и Пиърс си разменяли есемеси, в които мъжът уверявал майката, че бебето й е добре.
В 21:11 часа обаче Пиърс се е обадил на телефона за спешни ситуации 999. Запис от разговора бе пуснат в съда. В него Пиърс обяснява, че е дал бутилка на бебето и то е спряло да диша.