Първото, родено на 6 септември, става Бебе на Пловдив

Мисия Пловдив

09-07-2014, 14:08

Снимка:

Списание "9 месеца"

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първа разходка на бебето под тепето

Над 60 пловдивски мами на училище за родители

Кметът ще ориса бебето на града

Уникална инициатива на списание "9 месеца" завладява Пловдив. Първото дете, родено на празника на града – 6-ти септември 2014, ще бъде избрано за "Бебе на града". Идеята е да се насочи общественото внимание към демографския проблем у нас, казаха от изданието.

Кметът Иван Тотев ще ориса новороденото, ще връчи статуетка и подаръци в родилното отделение на болницата, в която ще проплаче първото бебче.

Кампанията ще продължи съобразно празничната програмата на града на 6-ти септември, където ще бъде обявено кое е бебето. На центъра ще бъде разположена кутия за пожелания към най-малкия пловдивчанин. В нея жителите ще пускат надписаните картички, брандирани с "9 месеца" и лого на рекламодателите. Партньорите на кампанията ще изтеглят пожелания от кутията и ще наградят хората, които са ги написали.

Кампанията "Бебе на града" ще се провежда всяка година в още 9 областни града: София, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен, Благоевград и Велико Търново.

Сп. "9 месеца", първото специализирано издание за бременност и майчинство в България, наскоро отпразнува своята 18-годишнина. Нашата мисия е да помагаме на настоящи и бъдещи родители. Стремейки се да сме още по-близо до хората и да насърчаване раждаемостта в България, с оглед на демографската криза, стартираме тази специална инициатива, казват авторите.

Първото "Бебе на града" ще бъде орисано на 15-ти август във Варна, когато е празникът на морската ни столица.