Децата на Сирия проговарят от снимки

Библиотека "Захарий Княжески" - домакин на фотоизложбата "Имам си една мечта"

“Имам си една мечта” е фотоизложба на фотографа Илка Антонова и журналиста Нидал Хлайф, в която говорят децата на Сирия.

От началото на 2014, със съдействието на УНИЦЕФ изложбата пътува в различни градове в България, за да представи историите, надеждите и мечтите на децата бежанци. По пътя си, снимките дадоха повод за дебати по темите за толерантността, дискриминацията, войната. По инициатива на Доброволческата група в подкрепа на бежанците – Стара Загора, изложбата пристигна и в нашия град. Темата за бежанците, във времето беше разглеждана през много призми, но ние вярваме, че през изкуството и през искрените детски послания, ще успеем да погледнем отвъд цифрите, отвъд етикетите, отвъд страховете, смятат доброволците.
Регионална Библиотека „Захарий Княжески” ще бъде домакин на откриването на 15-ти юли, вторник от 17.30ч. Изложбата може да бъде посетена там до 5-ти Август. След тази дата, тя ще поеме на път и ще се спре за кратко във всяка сграда на институция или организация, работеща на местно ниво с хората получили закрила.