До вторник е записването за трето класиране в гимназиите

Свободните места са 107

До 15 юли е срокът за записване в третото класиране за професионалните гимназии и училища с прием след седми клас. Свободните места са 107. За участие в третото класиране се подава ново заявление и отново се подреждат желанията за специалностите и професиите, за които има обявени свободни места.

Документи се подават в училищата-гнезда, в които седмокласниците подаваха документи за класирането. Това са IV ОУ “Кирил Христов“, V ОУ“ Митьо Станев“ и VI ОУ“ Св. Никола“ в Стара Загора, и ОУ“ Мати Болгария“ Казанлък.
В Стара Загора е най-голям е броят по специалността Строителство и архитектура в ПГ “Иван Хаджиенов“, където свободните места са 18. 14 са незаетите места в ПГ по Електортехника, 13 в ПГ "Джон Атанасов". 4 незаети места има в СОУ “М.Горки“. По 3 свободни места има в ГПЧЕ „Р.Ролан“ и в ПГВМ “И.Павлов“. Едно е свободното място в ПГСА “Лубор Байер“, едно в ТГ „Св. Княз Симеон Търновски“, и едно място има и в ПМГ „Гео Милев“. Местата за МГ Казанлък вече са заети.
Списъците с приетите ученици ще излезнат на 17-ти юли. Свободните места след трето класиране ще бъдат обявени в училищата, в които има незаети позиции на 22 юли.