САЩ застава зад Македония по пътя й към ЕС и НАТО

Съседите само трябва да си сменят името

САЩ ще продължат силно да подкрепят в ООН процеса за решаването на проблема с името, за да получи Македония заслуженото място в НАТО и Европейския съюз.

Това подчерта американският заместник-държавен сектретар за европейските и евроазиатските въпроси Виктория Нюланд по време на срещата си с македонския премиер Никола Груевски.

На въпрос дали разширението продължава да бъде приоритет за НАТО, Нюланд отговори, че това е вярно. Тя подчерта, че това се отнася особено за Македония.

Американският заместник-държавен секретар Виктория Нюланд днес пристигна на официално посещение в Македония. Освен с премиера Никола Груевски, тя ще има срещи с президента Гоерге Иванов и министъра на външните работи Никола Попоски.

В сградата на американското посолство в Скопие тя ще се срещне и с лидера на Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ Али Ахмети - коалиционен партньор в кабинета на Никола Груевски.

По време на балканската си обиколка Нюланд ще посети всички страни от Западните Балкани, а след това ще замине за Брюксел и Лондон.

Виктория Нюланд стана особено известна, след като в интернет изтече запис на телефонен разговор, в който се чува как тя изрича думите "М***та му на ЕС!"