Страх в Столипиново! Ромите треперят за къщите си

Бивш общински съветник иска промени в държавата

Ромите в Столипиново се страхуват от бутане на незаконните къщи в квартала. Това каза днес бившият общински съветник от ДПС - Яшар Асан, след голямата акция по премахване на незоконните постройки в Стара Загора. Той отправи призив към президента и омбудсмана на страната за взимане на кардинални решения по въпроса с рушенето на незаконните постройки, тъй като това е повсеместен проблем.

Яшар Асан живее в апартамент, но въпреки това е сериозно разтревожен от фекалните води и запушените шахти, чиято миризма е ужасяваща и смущава обитателите на Столипиново. Той е категоричен, че ако се стигне до бутане на къщи в квартала, хората ще са безсилни и ще бъдат принудени да живеят в палатки или на улицата.

"Кметът на Пловдив Иван Тотев е разумен човек и ще вземе мерки срещу проблемите на ромите", сигурен е Яшар. Той допълни, че няма намерение да организира стачки, тъй като силно вярва в управлението на градоначалника.

Припомняме, че тази седмица бяха съборени всички 55 незаконни къщи в парк „Борова гора” в Стара Загора. Незаконните постройки в квартал „Лозенец” са общо 350. По етапен ред всички те ще бъдат премахнати при следваща акция като извършващата се в момента, която може да започне до 6 месеца.

През април пък багери и фадроми бутнаха незаконни постройки в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив. Различното тук бе, че не бяха събаряни жилищни сгради, а т.нар. от ромите "магазини".