Клуб "Българи" от Плевен покори Охрид!

Фолк денс клубът при народно читалище „Ракитин“ - Плевен със запомнящо се участие в Охрид

Фолк денс "Българи" от Плевен обраха овациите на публиката по време на международния фолклорен фестивал “АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ", провел се в Охрид. Момчетата и момичетата от клуба към народно читалище "Ракитин - 1969" с художествен ръководител Иваничка Гергушка се надиграваха снощи с танцьори от още осем държави (Полша, Румъния, Австралия, Белгия и др.) и бяха сред най-аплодираните от публиката, оставяйки отлични впечатления с уменията си.

Нашите, които бяха единствените български представители на фестивала, излязоха пети подред на сцената и изпълниха три хора - Селско шопско, Гъмзовяна и Четворно.

Основната цел на фестивала в Охрид е да се срещнат от близо различните култури, чрез танци, музика и интересни национални носии. Основната идея на организаторите е да съберат в Охрид и на самия фестивал разнообразие от народни танци и художествени колективи от цял свят, така че участниците да имат възможност да се срещнат с нови хора, да намерят нови приятелства, а така също да видят красотите на Охрид и Охридското езеро, които са под защитата на ЮНЕСКО. Фестивалът развива нови форми на комуникация в международния диалог и международното сътрудничество.