Пловдивчани през лятото масово в Гърция. Отскачат и до Малайзия

Животът

25-07-2014, 18:32

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Летният туристически сезон по българското черноморие ще оцелее въпреки пороите, казват от бранша

Летният туристически сезон по българското черноморие ще оцелее въпреки пороите, които се изляха над много от курортите, категорични са работещи в сферата на туризма.

Албена, Приморско и Созопол и тази година се радват на най-висока посещаемост от страна на български и чужди туристи. Резервациите за хотели по родното крайбрежие, отменени в средата на юли заради тежките метеорологични условия, вече са подновени за първите дни на август, което означава, че хората не се страхуват от предстоящи бедствия, отбелязват от туристическия бранш.

Не по-малък е интересът и към курортите извън рамките на родината.

Тази година пловдивчани са избрали да почиват основно  в Гърция. Причината е, че тази година цените в южната ни съседка са значително по-ниски и хотелите масово се надпреварват да привличат туристите с изгодни all inclusiv пакети. Любителите на по-нестандартните дестинации пък избират да отдъхнат в Малайзия, Испания, Сицилия и "перлата на Адриатиката" Дубровник.

Чуждите курорти са предпочитани, тъй като у нас обслужването в момента е на доста ниско ниво, отбелязва Нели Стоименова, агент в пловдивска туристическа фирма. Персоналът не владее чужди езици, привличат се сезонни работници за много кратък срок и те няма как да усвоят качествата на специалистите, които ежедневно се занимават с този вид труд.

След почивката на морето, доста пловдивчани отдъхват и в планината. Подобряват се условията за целогодишен туризъм в планинските ни курорти, рекламата е все по-силна и това привлича много чужденци у нас, радва се от туристическите среди.