Хелън Мирън мечтаела да е французойка

Тя дори си имала френски приятел

Носителката на "Оскар", британската актриса Хелън Мирън разкри, че една от ролите, с които е свързана най-много, е в новия й филм "The Hundred-Foot Journey", съобщи Контактмюзик. Причината е, че навремето много искала да бъде френска актриса, информира БТА.

 68-годишната звезда, пресъздала образа на Елизабет Втора в "Кралицата", признава, че новата й филмова роля като шеф на ресторант в южната част на Франция й пасва най-много. В интервю за сп."Хелоу" Мирън разкрива какво й допада: "За пръв път в

живота си мога да се преструвам, че съм френска актриса!"

Мирън споделя, че като тийнеджърка, живееща в Югоизточна Англия, си мечтаела да стане френска актриса и дори си купила жилище в Париж. "Французите изглеждаха най-готините, най-шикозните хора на планетата и аз отчаяно исках да съм французойка" - признава Мирън. Тя дори си имала френски приятел. "Снимах филм във Франция и обичах да бъда там. Наех малка таванска стая на покрива на една къща на Левия бряг, беше много бохемско" - откровеничи Мирън. Признава, че мислела, че ако

просто си седи в Париж в един момент ще стане френска актриса.

Ангажиментите й обаче били свързани с Англия и тя трябвало да ги приема, за да има с какво да си плаща мансардата в Париж. В последния си филм обаче звездата на британското кино спокойно може да се преструва на французойка.

Да припомним, че продуценти на лентата "The Hundred-Foot Journey" са Стивън Спилбърг и Опра Уинфри, а режисьор е Ласе Халстрьом, когото познаваме от "Шоколад". И в новия му филм става дума за храна. В него се разказва за индийско семейство, което се заселва в Южна Франция и открива там ресторант, буквално на 100 метра от френския ресторант на мадам Мелъри, който е традиционен и скъп в най-добрите традиции на жанра. Постепенно двата ресторанта се научават да съжителстват заедно.