Общината с преизпълнени социални и здравни планове

Мисия Бургас

30-07-2014, 14:57

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Бургас ще помага финансово на медицинския факултет

След 18 месеца приклчи и "С грижа към хората"

Плановете и стратегиите на общината в сферата на социалните дейности и здравеопазването в община Бургас за този и миналия мандат са преизпълнени. Това обяви днес заместинк-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян.

По думите му обаче каквото и колкото и да се направи в сферата на социалните дейности винаги ще е недостатъчно, тъй като нуждаещите се от този вид услуга са много.

Администрацията успешно приключи и поредния социален проект, който беше със срок 18 месеца за изпълнение. Той  се казва "С грижа към хората – Звено за услуги в домашна среда в Община Бургас" и е на стойност 250 хиляди лева.

Целта му е да се осигури по-добро качество на живот за възрастни и деца с увреждания, преодоляване на социалната изолация на възрастни хора и лица с трайни увреждания, с ограничения или невъзможност за самообслужване на територията на община Бургас. 
 По проекта е създадено звено за услуги в домашна среда, което е работило 12 месеца. През целия период лични асистенти са били 57 души, които са били обучени. От услугата „личен асистент” са се възползвали 67 потребители.