Новото в БСП е старо, Миков е човек на другаря Станишев

В Столетницата победи статуквото, коментира в Стара Загора д-р Евгений Желев, бивш член на НС на БСП

С избора на Михаил Миков промяната в БСП не се състоя, победи статуквото. Това коментира в Стара Загора днес д-р Евгений Желев, един от основателите на АБВ, доскорошен член на ръководството на Столетницата, здравен министър в кабинета на Сергей Станишев и бивш кмет на Стара Загора.

Другарят Станишев се самоназначи за лидер на разпадащата се Коалиция за България. Апартчиците победиха и на този конгрес, каза още д-р Желев.

В Стара Загора днес той представи общинското ръководство на новоучредената партия АБВ.
То е оглавявано от Илия Златев, доскорошен председател на Общинския съвет на БСП в Стара Загора и бивш заместник-кмет по времето на Евгений Желев. Членовете на АБВ в Стара Загора засега са 102-ма, а 53-ма са регистрирани симпатизанти. Само 38 на сто от тях идват от БСП, съобщиха новоизбраните местни лидери. Илия Златев съобщи още, че до 10 август ще се гласува и състава на Областния съвет, който ще има правото да номинира кандидат – депутатите за изборите наесен. От АБВ са подали и искане да станат отделна група в Общинския съвет на Стара Загора. В нея ще влизат Илия Златев и Теодора Минчева – Колева.
АБВ не изключва бъдеща коалиция с БСП, каза още д-р Евгений Желев. Там има хора, които издигнаха глас за промяна и те говорят същите неща, които и ние говорехме докато бяхме в тази партия, само че тогава нас ни обявиха за предатели. Това коментира още Евгений Желев. Той добави, че са готови за преговори и евентуални коалиции с всички партии вляво.