Разсадникът на Рогошко шосе се превърна в сметище (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

31-07-2014, 11:39

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Струпани са 14 хил. кубика отпадъци, алармираха от НИЕ

Община Пловдив използва разсадника на Рогошко шосе за незаконно сметище, като по този начин извършва престъпление срещу екологията и застрашава здравето на пловдивчани, обяви общинският съветник Радослав Кошински по време на пресконференцията на ВМРО-НИЕ днес.

Според Кошински върху разсадника са струпани над 14 хил. кубика смесен строителен и битов отпадък. Той припомни, че обектът е разположен съвсем близо до р. Марица и в случай на поройни дъждове, има реална опасност отпадъците да отидат директно във водата. Общинският съветник заяви, че ще пусне незабавен сигнал до РИОСВ Пловдив, тъй като това е грубо погазване на законите и реално се застрашават здравето и сигурността на гражданите.

Общината купува цветя, а ползва разсадника като сметище, при това незаконно. Сигурен съм, че няма разрешение да се депортира отпадък там, тъй като това е една доста дълга и сложна процедура. Още повече отпадъците не са биоразградими и  са разположени директно върху хумуса. Всеки експерт може да установи, че почвата там вече е заразена, категоричен бе Кошински.