Воеводите не искат нов пазар в Столипиново

Мисия Пловдив

31-07-2014, 12:53

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

"Скочиха" срещу парите за туристическа реклама и нови спортни площадки на Гребната

Винаги се използва лятото, когато хората излизат в отпуска и са с по-притъпено внимание, за да се прокарат неща, които иначе провокират сериозни дебати, така общинският съветник Слави Георгиев коментира точките, които са внесени за разглеждане на утрешната сесията на Общинския съвет. Той посочи за пример няколко от тях и настоя да бъдат подложени на сериозно обсъждане.

Едната от точките се отнася за отделянето на 850 хил. лв. за популяризиране на Пловдив като туристическа дестинация. До този момент за това винаги са били предвиждани 100 хил. лева и според Георгиев не е обосновано точно сега да се изискват в пъти повече средства. Няма и дебат за това как да бъдат разпределени парите, сигурни сме, че ще ни отговорят, че това ще се решава в последствие, допълни Георгиев.

Следващият акцент е искането на общината да закупи бившия бар Каменица за сумата от 750 хил. лева и да го превърне в галерия. Според Георгиев помещението не е подходящо за тази цел, тъй като е разположено под земята и няма прозорци. За сметка на това пък войводите са готови да подкрепят закупуването на Голямата базилика срещу Католическата църква.

1 млн. 600 хил. лева за изграждането на спортни площадки на Гребната база също е едно от предложенията срещу което Георгиев се обяви против. Същото е и положението с точката, в която е предвидено изграждането на нови зони за търговия в Столипиново.

Излиза, че само на тази сесия ни се предлага с лека ръка да заложим 2 млн. 500 хил. лева в бюджета за следващата година, обобщи Георгиев.