Екипи на БЧК са в Мизия и от снощи се опитват да снабдят хората с минерална вода

Екипи на БЧК са в Мизия и от снощи се опитват да снабдят хората с минерална вода и всички пособия от първа необходимост.

Пред Дарик Ясен Сливенски от Червения кръст заяви, че към момента в Мизия няма необходимост от допълнителни екипи от доброволци, но призова хора и фирми, които имат възможност, да помогнат с минерална вода, тъй като наличните количества са на изчерпване.

По-голямата част от 500-те души, които са евакуирани, в момента са настанени в читалището и детската градина на града, обясни още Ясен Сливенски.

„От вчера на обяд сме тук, в 23:30 ч. вечерта се прибрахме във Враца, за да организираме допълнително подпомагане. Ще направим необходимото, за да достигнат материали от първа необходимост - вода, чаршафи, одеала и пр. Ние задържаме да активираме допълнително наши доброволци. Но фирмите в област Враца могат да вземат предвид, че има нужда от минерална вода в големи опаковки. Другото необходимо е транспорт с бусове и камиони, за да се осъществяват доставките. В централната ни база в София се товарят допълнителни количества", добави той.

Евакуираните хора са настанени в читалище и детска градина.