Милен Цветков напуска Нова?

Водещият жестоко обиден на шефовете си

„В Нова няма място за старите мутри." Такова може да е мотото на телевизията от новия сезон, защото след Венета Райкова още едно от емблематичните й лица - Милен Цветков, се готви да напусне медията, научи „Всеки ден". Причината е тотален разрив в отношенията с ръководството.

 Хронологията е следната - в края на март изпълнителният продуцент на Нова тв Ивайло Вандов вика на разговор Милен в кабинета си и категорично му заявява, че ако до месец гледаемостта на „Часът на Милен Цветков" не се повиши, предаването ще бъде свалено от ефир завинаги. Факт е, токшоуто правеше в пъти по-ниски резултати от конкуренцията по Би Ти Ви, пише "Всеки ден".

 

„Няма как да вдигна рейтинга, защото предаването ми е програмирано в лошо време от 16,15 до 17,15 часа и на гърба му по Би Ти Ви дават хитов турски сериал, Звездев и Новините в 5", отсякъл темпераментният водещ. Като резултат „Часът" е свален от програмната преди края на сезона в края на май, а водещият е помолен да измисли нова концепция за предаване, ако иска да продължат го дават по телевизията. „Безумие е аз да мисля нови предавания, на вас за какво ви плащат", троснал се Милен, но въпреки това представил идея за друго шоу.

 

След разговор с изпълнителния директор на телевизията Дидие Щосел Вандов обещал на Цветков ефир от есента. По случай рождения ден на Милен колегата му от сутрешния блок Павел Владимиров дори му написа във фейсбук „Успех в новото начинание!", визирайки новото шоу. Рожденикът обаче моментално изтри пожеланието, тъй като вече му е било съобщено, че идеята за ново предаване е замразена за неопределен период от време.

 Непоносимостта между шефа Вандов и Милен Цветков датира още от времето, когато той водеше сутрешния блок с Лора Крумова. Именно Вандов тогава взима решението той да бъде свален от ранния ефир и да остане „само" с едно следобедно предаване.

 „Милен не издържа на тенденциозно лошото отношение на шефовете, унизително е да се държат така с едно от най-известните си лица. От есента може би ще започне работа в Би Ти Ви", разказаха пред репортер на „Всеки ден" колеги на Цветков.

 В тв средите за никого не е тайна, че Цветков е особено близък с бившия шеф на Нова и настоящ на Би Ти Ви Павел Станчев, който е причината Милен да бъде реабилитиран като водещ през 2005 година, след като беше уволнен от „Здравей, България".