9 уеб услуги, които ще направят живота ни по-лесен

Софтуерът, който прави хардуерът полезен

Светът на компютърните технологии има два важни аспекта, всеки, от които е важен за пълното удовлетворение на потребителите. Единият е хардуерът, който ползваме, затова производителите полагат всички усилия да предлагат все по-уникални дизайни на пазара, пише digital.bg.

 Другият е софтуерът, който прави хардуерът полезен. С разширяването на възможностите на интернет и на онлайн ресурсите обаче, големите компании „откриха“, че е много по-изгодно да превърнат джаджите в „приемници“ на уеб услуги, отколкото да търсят все по-трудни решения за увеличаване на капацитета на дисковете за съхранение, процесорната мощ и други подобни.

 По този начин, мощните процесори ще обработват данните на големите сървъри на доставчиците на услуги, а потребителите ще получават резултата на своите изящни устройства с перфектни дисплеи, предлагащи красиви изображения.

 Очевидно това е причината постоянно да се появяват нови уеб услуги и за човек със забързано ежедневие става все по-трудно да следи какви нови и полезни възможности се предлагат на пазара.

 

Освен това понякога е трудно веднага да се различи доброто приложение от това,  което не е качествено, така че със сигурност имате нужда от помощ да намерите онова, което ви трябва. Затова и от CIO са съставили списък с 9 уеб услуги, които ще направят живота ни по-лесен, ако започнем да ги използваме постоянно.

 

1. IFTTT

IFTTT е безплатна  онлайн услуга, която ви позволява да създавате удобни уведомления за автоматизиране на вашия онлайн живот, без това да изисква от вас някакви предварителни познания по програмиране. Услугата работи с над 100 канала, включително Facebook, Twitter, Instagram и LinkedIn.

 

2. Toggl

Toggl е сайт, десктоп програма и приложение за смартфон. Предназначението на този инструмент е да позволи на потребителите да записват и да следят времето, което прекарват в изпълнение на проектите и задачите си. Специализираните приложения са достъпни за мобилните платформи Android и iOS, както и за Windows, Mac и Linux.

 

3. Nitro Cloud

Nitro Cloud конвертира PDF файлове в Word, Excel и PowerPoint документи в облака, както и обратното. Услугата е безплатна за потребителите, работещи с пет или по-малко документи на месец. Платената версия предлага и възможност за добавяне на бележки и коментари, маркиране на текст или навигиране през всички версии на даден PDF файл.

 

4. Feedly

Feedly е базиран на облака  агрегатор на новини, който придоби известност след като Google спряха Google Reader. Feedly е достъпен за iOS и Android платформите.

 

5. Simplenote

Можете да използвате Simplenote, за да си водите записки, да правите списъци или за да нахвърлите на бързо идеите си. Услугата работи директно от стандартен уеб браузър, от официалните приложения за Android и iOS и от голям брой приложения на трети страни.

 

6. Trillian

Trillian е пълнофункционален, поддържащ скинове, самостоятелен чат клиент с поддръжка на протоколите на AIM, MSN, ICQ и IRC. Trillian е безплатна услуга, но ако искате да не ви притесняват реклами ще трябва да плащате $ 20 на година.

 

7. LastPass

Мениджъра за пароли LastPass съхранява пароли и други важни данни в криптиран вид. Макар трезорът на данни да се съхранява онлайн, всички данни се криптират и декриптират от локалния компютър. LastPass предлага поддръжка за всички настолни и мобилни платформи.

 

8. Hootsuite

Hootsuite е система за управление на профилите ни в социалните медии. Онлайн услугата прави лесно планирането на съобщения в различни социални мрежи, а също така и проследява хода на различни социални инициативи, за да определи техния успех (или неуспех). Hootsuite работи с голям брой социални мрежи, включително Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, Instagram, Pinterest.

 

9. HelloFax

HelloFax е облак-базирана електронна услуга за изпращане и получаване на факс, без да се налага да закупувате факс машина и скъпи консумативи като мастило и хартия. Съобщенията ще бъдат управлявани от онлайн портал, и могат да бъдат доставени в повече от 70 страни.