Бонева не се срамувала от досието си в ДС

Новият соц.лидер на старозагорската левица няма да става депутат

Новоизбраният общински председател на БСП Стара Загора Валентина Бонева не отрече досието си в ДС и допълни, че това, което е правила е неин съзнателен избор, от който не се срамува. Става въпрос за осигуряването на явочна квартира в периода 1988-1989 г.

По отношение на раздорите в местното БСП, Бонева подчерта, че е решена да обедини враждуващите в партията лагери.
Валентина Бонева няма да е народен представител в следващия парламент, дори да бъде избрана за такъв. Това обяви на пресконференция, дни след като стана общински председател на БСП Стара Загора. "Дори Областният съвет на БСП да излезе с решение да участвам в предизборната кампания като част от листата, за мен е приоритет функцията на председател на общинската организация и не възнамерявам да ставам депутат", категорична бе новата лидерка на социалистите.
11 са номинациите, получили одобрение на партийната конференция в събота. Това са Георги Гьоков, Живка Аладжова, проф. Иван Станков, Зоя Цвяткова, Георги Петров Георгиев, Мариана Пенчева, д-р Стефан Шишков, Бойчо Биволарски и Илка Петков. Дали ще попаднат в листа обаче ще стане ясно на 20 август, когато е заседанието на Областния съвет на левицата.
До дни трябва да стане ясно и дали Валентина Бонева ще остане начело на отдел "Закрила на детето" в Стара Загора.

Стана ясно още, че за месец местното БСП са напуснали 42 души и в момента организацията в община Стара Загора наброява 1300 членове.