Младежи пеят заедно химна на Европа

Мисия Пловдив

13-08-2014, 08:03

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

С игри, изненади и много усмивки Пловдив отбеляза Деня на младежта (ГАЛЕРИЯ)

С много игри и музика Пловдив отбеляза Международния ден на младежта

Малки, големи и още по-големи се събраха на Гребната база, за да отбележат Международния ден на младежта в Пловдив. Всички, които носеха със себе си младежкия дух, се включиха в множеството интерактивни игри и любопитни викторини, организирани от  Областния информационен център - Пловдив, общинската дирекция "Спорт и младежки дейности" и Националния алианс за работа с доброволци.

Една от изненадите по време на празника, бяха участниците от чужбина, които са в Пловдив по покана на Хора на пловдивските момчета. Младежите от Латвия, Македония и Испания, се качиха на сцената заедно с талантливите българи и заедно с тях изпяха химна на Европа, няколко македонски, испански и български песни.

Хепънингът, подготвен от организаторите, включваше 6 пункта, през които участниците трябваше да преминат, за да получат печат на индивидуалния си състезателен талон и така да получат правото да се борят за множество награди.

За да преминат успешно през първия пункт, младежите трябваше да отговорят на въпроси, свързани с Евпопейския съюз. Второто препятствие пък носеше името "Бягство от затвора" и тук на участниците бяха раздадени чували, с които те трябваше да скачат за определено време. Останалите четири предизвикателства също провокираха въображението, артистизма и организационните умения на младите хора и освен това ги доближаваха все повече до индивидуалните и групови награди – ваучери за спортни магазини, билети за картинг и кино и много други.

Много усмивки и добро настроение поддържаха младежкия дух у всички посетители на Гребната база. Кулминацията на празника бяха музикалните поздрави на група Ice Cream и заедно с тях купонът продължи до късно.

Снимки от празника може да видите ТУК!