Най-малката Анастасия става кръстница на първия кораб на Бургас

Мисия Бургас

14-08-2014, 11:24

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Остров „Света Анастасия“ възражда своя празник Голяма Богородица

Церемонията ще е на връх Голяма Богородица

Най-малката гражданка на Бургас ще стане официално кръстница на първия кораб, собственост на общината.

Плавателният съд, който носи името и на острова  -"Анастасия" предстои от 15 август, веднага след церемонията да стартира своите курсове по море до остров Света Анастасия.

Утре, на връх християнския празник Голяма Богородица пред ръководството на община Бургас, жители и гости, корабът ще бъде осветен, а за негова кръстница е избрана малката Анастасия. 

Корабът „Анастасия” е с дължина 17.90м, ширина 6.50м и е с капацитет до 110 пътници и 4 души екипаж. Той е катамаран „Levаnty”, модел “CSP 175“ и притежава закрит салон, втора палуба, също с места за сядане. Всички седалки са ергономични, за максимален комфорт при пътуване. Оборудването включва бар за топли и студени напитки в салона за пътници, климатична уредба, радио и безжичен интернет. 
По време на пътуването пасажерите ще получават информация за района, любопитни забележителности, информация за атмосферните условия на специално пригодени плазмени телевизори. Помислено е и за превоза и обслужването на хора с увреждания – допълнително пространство за пътници на инвалидни колички, осигурена е възможност за качване и слизане от палубата, както и свободен обход по целия кораб. Превозното средство отговаря на всички изисквания и стандарти за пътнически кораби.