Въвеждат "Зелена зона" за паркиране в "Капана"

Мисия Пловдив

25-08-2014, 12:25

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 50 акта за неправилно паркиране в "Капана" само за ден

Само живущите в квартала и собствениците на търговски обекти ще получат пропуск за автомобилите си

Право да паркират в "Капана“ ще имат само жителите на квартала и собствениците на търговските обекти, които са разположени там. Това са промените, които Община Пловдив предвижда във връзка с въвеждането на ограничен достъп за автомобили в квартала.

В рамките на „Синя зона“, част от която е и кв. "Капана“ ще бъде обособена т.нар. "Зелена зона“ с ограничителен режим на паркиране, обясни зам.-кметът Александър Държиков. Срещу 50 лв. годишна такса и само със специално издаден пропуск, живущите в кватрала ще могат да паркират автомобилите си. От общината заявиха, че пропуските ще се дават при изключително строг контрол, като всеки случй ще подлежи на индивидуално разглеждане.

Не предвиждаме тази зона да обхваща жилищния блок, който е в североизточната част на "Капана", защото там има паркинги. Зоната, която смятаме да обособим, е заключена между улиците "Железарска, "Райко Даскалов и "Йоаким Груев", каза зам.-кметът. Той допълни, че паркоместата в "Капана“ са между 80 и 100 и 20% от тях ще могат да бъдат ползвани срещу служебен абонамент от 200 лв. на месец.

Решението за въвеждане на новия режим в квартала се очаква да бъде взето на Общинската сесия на 11 септември.