Джордж Клуни е най-елегантно остаряващият мъж в Холивуд

На второ място е близкият му приятел Брад Пит

Джордж Клуни оглави класация за най-елегантно остаряващите холивудски мъже, съобщи Контакткмюзик, цитиран от БТА. Изданието се позовава на резултатите от британско допитване, направено по поръчка на клиника за трансплантация на коса. В анкетата са участвали 1000 почитатели на киното, които е трябвало да посочат кои холивудски мъже над 40 години стареят елегантно.

Едва ли за някого е изненада челната позиция на 53-годишния Джордж Клуни. Още с появата си на малкия екран преди 20 години в сериала "Спешно отделение", актьорът грабна сърцата на дамите и оттогава неизменно е сред глобалните секссимволи. Клуни стана един от най-желаните ергени в света, но никоя от многобройните му приятелки не успя да го обвърже трайно. На сцената обаче се появи британската адвокатка Амал Аламудин, която през септември ще отведе любимеца на жените пред олтара.

Второ място в класацията заема близкият приятел на Джордж Клуни, 50-годишният Брад Пит. Следват го 51-годишният Джони Деп, британският "Джеймс Бонд" Даниъл Крейг (46 години) и австралийската звезда Хю Джакман (45 години).

В челната десетка попадат още Мат Деймън, Матю Макконъхи, Уил Смит, Шон Пен и  Колин Фърт.