Бургаският кмет смени сако и риза с тениска с лика на Калата

Мисия Бургас

03-09-2014, 14:37

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Статуята на Калата в Бургас с реални размери на актьора

Димитър Николов си купи фланелката, която е в помощ за набиране на средства за паметник на големия актьор

Бургаският кмет - Димитър Николов замени строгия стил от сако и вратовръзка с бяла тениска с лика на големия български актьор, роден в Бургас - Георги Калоянчев - Калата.

Като инициатор на кампанията по набиране на средства за изграждане на паметник от бронз на Калата, градоначалника беше един от първите, които си закупи фланелката от открития в центъра на града павилион на общинското предприятие "Морски знаци", на "Богориди". Случайни минувачи пък решиха да последват примера на г-н Николов и също станаха съпричастни към кампанията.

„Ние сме бургазлии и се гордеем с това, че този велик актьор е наш съгражданин. Той е  добър пример за подражание на нас и поколенията след нас“, каза кметът Николов.

Тениски в подкрепа на кампанията за набиране на средства ще се продават и на всички благотворителни прояви, включени в кампанията.

 Предстоящите събития са театралната постановка „Диагноза: Едит Пиаф” в Драматичен театър „Адриана Будевска” на 25 септември, спектакъла „Среща в спомена“ на Нешка Робева на 30 октомври,  две представления за деца и ученици в Куклен Театър Бургас и ДТ „Адриана Будевска.